لوله پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن در هات تپ

لوله پلی اتیلن از دهه ی ۵۰ میلادی در جهان تولید شد. موارد استفاده از پلی اتیلن بسیار گسترده است. همچنین سازگاری لوله پلی اتیلن با شرایط مختلف نسبت به انواع لوله های آهنی ، فولادی و سیمانی بیشتر است. همین موارد موجب شدند تا استفاده از لوله پلی اتیلن در پروژه های مختلف فراگیر شده و گسترش جهانی پیدا کند.

لوله پلی اتیلن در هات تپ
لوله پلی اتیلن در هات تپ

پلاستیک پلی اتیلن بلافاصله پس از تولید مورد استفاده قرار می گیرد و همین امر موجب استفاده ی فراگیر از آن شده است. این لوله ها با درجه بندی های خاصی از مواد تولیدی ساخته می شوند. اما در ایران در حال حاضر لوله های گرید PE80 و PE100 مورد استفاده قرار می گیرند. این لوله ها از جنس پلاستیک بوده و در گروه بندی پلاستیک ها در گروه گرما نرم ها یا ترموپلاستیک ها قرار می گیرند. 

انعطاف پذیری لوله های پلی اتیلن موجب می شود تا میزان هزینه ها در هنگام نصب کردن لوله تا حد امکان کاهش یابد.

خصوصیات لوله پلی اتیلن

لوله های پلی اتیلن در طول های مستقیم تولید می شوند و بنابراین در هنگام نصب نیاز به استفاده ی زیاد از اتصالات بین لوله ای ندارند.

محصولات پلی اتیلن شامل موارد زیر هستند:

  • لوله های پلی اتیلن
  • اتصالات پلی اتیلن : این اتصالات شامل چند گروه هستند و در بین قطعات کوچک ترلوله ها قرار گرفته و آن ها را تبدیل به خط لوله ای طویل می کنند. اتصالات پلی اتیلن به سه گروه الکتروفیوژن ، جوشی و پیچشی تقسیم می شوند. در پروژه های گازرسانی از اتصالات الکتروفیوژن و در پروژه های آب رسانی از اتصالات پیچی استفاده می کنند. مابقی پروژه ها نیز با اتصالات جوشی انجام می شود.   
  • منهول های پلی اتیلن : این تولیدات در واقع اتصالات خطوط لوله ی زیر زمینی بخصوص در شبکه های آب و فاضلاب هستند.

تولید این لوله در چند سال اخیر پیشرفت چشمگیری داشته و توانسته به عنوان جایگزینی مناسب برای لوله های فلزی ، PVC  ، GRP و چدنی شود. استحکام بالا و نصب آسان این لوله ها دلیل انتخاب بی چون و چرای آن ها در پروژه های مختلف لوله گذاری است.

 

موارد استفاده از لوله های پلی اتیلن در پروژه های مختلف شامل موارد زیر خواهد بود.

  • شبکه های آب رسانی شهری و روستایی
  • شبکه های فاضلاب شهری و روستایی
  • شبکه های زهکشی
  • سیستم های سیال و فاضلاب های صنعتی
  • سیستم های آبیاری تحت فشار ( قطره ای و آبپاش ) و متحرک
  • پوشش کابل ارتباطی / پوشش فیبر نوری
  • پوشش کابل برق
  • پوشش لوله های فلزی
  • کانال های تهویه

لوله های پلی اتیلن در مدت ۵۰ سال گذشته تحولات بسیاری را در زمینه طراحی و مواد سازنده متحمل شده اند و بنابراین به کیفیت و مقاومت ارتقای چشمگیری یافته اند. بنابراین نیازهای طولانی مدت خطوط گاز و آب را پاسخگو هستند. قابیلت بارگیری لوله پلی اتیلن که در شبکه های زیر زمینی به کاربرده می شوند نیز افزایش قابل توجهی داشته است.

یکی از کلیدهای موفقیت استفاده از لوله های پلی اتیلن این است که خطوط لوله پلی اتیلن با استفاده از اتصالات فیوژن به هم وصل می شوند. مقاومت بالای اتصالات فیوژنی که هم سطح مقاومت لوله های مادر است موجب شده تا استفاده از این اتصالات به همراه خطوط لوله پلی اتیلن انتخاب اول کارفرمایان و پیمانکاران برای شبکه های آبرسانی و بخصوص گازرسانی باشد.

به منظور کاهش ریسک در آسیب پذیری خطوط لوله سعی بر این است تا همیشه نصاب های مجرب و کارکشته ای را برای عملیات لوله گذاری انتخاب کنند.

ارتباط لوله های پلی اتیلن و هات تپ

پروژه های هات تپ با خطوط لوله ی مختلفی سروکار خواهد داشت. خطوط لوله پلی اتیلن هم می توانند یکی از انواع خطوط لوله ای باشند که عملیات هات تپ روی آن ها انجام می شود.

عملیات هات تپ به طور کلی شامل ایجاد یک انشعاب یا خط لوله ی فرعی از یک خط لوله ی اصلی تحت فشار است. در این پروژه ها لوله ای را که درون آن جریانی از یک سیال مایع یا گازی برقرار است ، برش می دهند و روی آن حفره ای را به وجود می آورند. سپس خط لوله ی انشعابی را به مناطق مورد نظر می فرستند. 

در عملیات هات تپ سازه ها ، تجهیزات ، ابزارآلات و ماشین هایی به کار می روند. اتصالات ، فلنج ها ، شیر یا ولو و ماشین هات تپ از این جمله اند.

اتصالات سازه هایی هستند که با استفاده از آن ها خط لوله را برای انشعاب گیری آماده می کنند. این سازه ها را پس از ساخت در کارگاه به منطقه ی عملیاتی منتقل می کنند تا بر روی خط لوله نصب شود. اما ساخت سازه و نصب آن روی لوله بستگی صد در صدی به جنس خط لوله خواهد داشت. اگر جنس لوله از متریال و آلیاژهایی باشد که بتوان عملیات جوشکاری را روی آن انجام داد سازه ها را به صورت جوشی ساخته و با جوشکاری روی خط لوله نصب می کنند. اما اگر خط لوله دارای جنس غیر فلزی باشد از اتصالات مکانیکی استفاده می شود. این اتصالات بدون نیاز به عملیات جوشکاری و با استفاده از پیچ و مهره و لوازم آب بندی مثل گسکت ها روی خط لوله نصب شده و آن را آب بندی می کنند.

لوله پلی اتیلن نیز از جنس پلاستیک است و مناسب عملیات جوشکاری نیست بنابراین حین انجام عملیات هات تپ روی این لوله ها باید از اتصالات مکانیکی استفاده کرد.

هات تپ عملیاتی است که استفاده از آن به صورت روز افزون در حال افزایش است. دلیل این افزایش در کاربرد این است که هات تپ به خوبی توانسته خود را با انواع خطوط لوله و خدمات آن وفق دهد. بنابراین می توان گفت که سازگاری هات تپ با خدمات خطوط لوله منجر به جایگزینی آن با روش های سنتی شده است.

شرکت پیشگام صنعت ابزار با بکارگیری نیروی انسانی و مهندسی مجرب و همچنین تجهیزات به روز و نوین آماده ی انجام عملیات هات تپ روی خطوط لوله ی متفاوت و بخصوص لوله پلی اتیلن در سراسر کشور خواهد بود.    

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .